Zúzapörkölt tojásos nokedlivel recept
Hozzávalók:
Pörkölthöz:
- 50 dkg csirkezúza
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- erős paprikakrém
- pirospaprika
- só
- 1 tk ételízesítő
- majoránna
- kakukkfű
- szerecsendió (el is hagyható)
- 2 ek olaj
Tojásos nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - só
- 2 ek olaj
- annyi víz amennyit a liszt felvesz
Elkészítése:
A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paprikát és a paradicsomot vékonyan szeleteljük fel.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, paradicsomot és addig pároljuk tovább, még kissé összeesik.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, pirítsuk pár percig, szórjuk meg a pirospaprikával és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Ezután ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az erős paprikakrémet, szórjuk meg a fűszerekkel és az ételízesítővel, majd főzzük puhára.
A lisztet keverjük össze egy mokkáskanál sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, üssünk bele egy tojást és villával kicsit verjük fel.
Ezután öntsünk hozzá vizet, majd keverjük össze, hogy egy sűrűbb tésztát kapjunk (a vizet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta).
Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, majd nokedliszaggatóval, szaggassuk bele a tésztát. Ezután addig főzzük, még feljön a víz tetejére, majd szedjük ki, és hideg vízzel öblítsük le.
A maradék tojásokat üssük fel egy tányérba, sózzuk, majd villával kissé verjük fel.
Az olajat hevítsük fel, majd öntsük hozzá a kissé felvert tojást, és kisebb lángon addig keverjük, hogy legyenek már megsült részek, és még folyós rész is. Ekkor adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett nokedli, majd állandó keverés mellett, süssük készre (közben kóstoljuk, és ha szükséges sózzunk utána).
Tálaláskor szedjük tányérra a nokedlit, majd kanalazzuk mellé a zúzapörköltet és úgy kínáljuk. Adhatunk mellé pl fejes salátát, kovászos uborkát, vegyes savanyúságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









