Zúzapörkölt tojásos nokedlivel recept

Hozzávalók:
Pörkölthöz:
- 50 dkg csirkezúza
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- erős paprikakrém
- pirospaprika
- só
- 1 tk ételízesítő
- majoránna
- kakukkfű
- szerecsendió (el is hagyható)
- 2 ek olaj
Tojásos nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- só
- 2 ek olaj
- annyi víz amennyit a liszt felvesz
Elkészítése:
A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paprikát és a paradicsomot vékonyan szeleteljük fel.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, paradicsomot és addig pároljuk tovább, még kissé összeesik.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, pirítsuk pár percig, szórjuk meg a pirospaprikával és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Ezután ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az erős paprikakrémet, szórjuk meg a fűszerekkel és az ételízesítővel, majd főzzük puhára.
A lisztet keverjük össze egy mokkáskanál sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, üssünk bele egy tojást és villával kicsit verjük fel.
Ezután öntsünk hozzá vizet, majd keverjük össze, hogy egy sűrűbb tésztát kapjunk (a vizet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta).
Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, majd nokedliszaggatóval, szaggassuk bele a tésztát. Ezután addig főzzük, még feljön a víz tetejére, majd szedjük ki, és hideg vízzel öblítsük le.
A maradék tojásokat üssük fel egy tányérba, sózzuk, majd villával kissé verjük fel.
Az olajat hevítsük fel, majd öntsük hozzá a kissé felvert tojást, és kisebb lángon addig keverjük, hogy legyenek már megsült részek, és még folyós rész is. Ekkor adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett nokedli, majd állandó keverés mellett, süssük készre (közben kóstoljuk, és ha szükséges sózzunk utána).
Tálaláskor szedjük tányérra a nokedlit, majd kanalazzuk mellé a zúzapörköltet és úgy kínáljuk. Adhatunk mellé pl fejes salátát, kovászos uborkát, vegyes savanyúságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »