Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges-tejszínes csirkemell recept

Zöldséges-tejszínes csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 filézett csirkemell
    • 1 kisebb cukkini
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 20 dkg gomba
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk liszt
    • 2 dl főzőtejszín
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • kakukkfű
    • 2 ek rizsolaj (v. étolaj)

    Elkészítése:

    A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra, sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek átjárják.

    A fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát vékonyan szeleteljük fel, a cukkinit és a gombát vágjuk fel ízlés szerint.

    Egy wokban (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pár pillanat múlva a csirkemellet is. (Figyeljünk, nehogy a fokhagyma megégjen, mert keserű lesz!!!)

    Ezután kevergetve pirítsuk 5-6 percig, majd egy szűrőkanállal szedjük ki a húst is, és a fokhagymát is. (Én a húst kanállal szedtem ki, majd az olajat leszűrtem, hogy biztosan ne maradjon benne fokhagyma.)

    Hevítsük fel újra az olajat, majd adjuk hozzá a sárgarépát, és pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a cukkinit, majd a gombát, és szintén pirítsuk pár percig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, és ízlés szerint kakukkfűvel.

    Amikor a zöldségek már félpuhára párolódtak, szórjuk meg a liszttel, és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá az elősütött fokhagymás csirkemellet, majd öntsük fel a tejszínnel. Félig fedjük le a wok tetejét, majd főzzük pár percig, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak, és a szaft kissé besűrűsödjön.

    Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én barna rizst főztem, de tésztával, vagy éppen krumplipürével is tálalhatjuk.

    Tálaláskor a rizst (v. ízlés szerinti köretet) szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült zöldséges-tejszínes csirkemellet, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá