Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 dl étolaj
- 5 szál petrezselyemzöld
- 5 szál metélőhagyma
- 1 szál rozmaring
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- só
Elkészítése:
A petrezselyemzöldet, a metélőhagymát és a rozmaringot apróra vágjuk.
Az étolajat egy tálba öntjük, hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket és 2 csipet sót.
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük majd az olajos pácba tesszük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A pácolt csirkemellet teflonos bevonatú grill serpenyőben megsütjük.
Köretnek burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »