Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 dl étolaj
- 5 szál petrezselyemzöld
- 5 szál metélőhagyma
- 1 szál rozmaring
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- só
Elkészítése:
A petrezselyemzöldet, a metélőhagymát és a rozmaringot apróra vágjuk.
Az étolajat egy tálba öntjük, hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket és 2 csipet sót.
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük majd az olajos pácba tesszük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A pácolt csirkemellet teflonos bevonatú grill serpenyőben megsütjük.
Köretnek burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »