Töltött pulykamell baconbe tekerve recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell egészben
- 30 dkg bacon
- 5 gerezd fokhagyma zúzva
- 5 dl tej
Töltelékhez:
Elkészítése:
A pulykamellet klopfoljuk ki szép vékonyra, olyan nagyra, amilyen nagyra csak tudjuk. Áztassuk egy éjszakára fokhagymás tejbe.
Másnap csepegtessük le a pulykamellet, majd töröljük szárazra.
Készítsük el a tölteléket. Vágjuk apróra a hagymát, dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a feldarabolt gombát. Süssük össze addig, amíg a gomba nem pirul meg kicsit, majd tegyük hozzá a kisebb darabokra vágott májat. Amikor a máj már nem nyers, kevés sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük.
A májas töltelékhez, tegyük hozzá az apróra vágott főtt tojásokat. Hagyjuk, hogy kihűljön a töltelék, majd keverjük hozzá a morzsát és az egész, nyers tojást.
Tegyük a tölteléket egy késes betéttel ellátott robotgépbe, majd forgassunk rajta egy kicsit, de csak annyira, hogy itt–ott maradjanak a töltelékben harapható máj darabok. Ha kell, akkor még ízesítsük a tölteléket ízlés szerint.
A száraz pulykamellet sózzuk, borsozzuk majd a tölteléket egyenletesen oszlassuk el a húson. Tekerjük fel jó szorosan, majd tekerjük be baconbe úgy, hogy mindenhol fedje be húst.
Tegyük 170 °C-os sütőbe először lefedve a tepsit fóliával 40-50 percre, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra a húson a bacont.
Ha elkészült, pihentessük a kész sültünket 10-15 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »