Töltött libanyak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 libanyak bőre
- 3 áztatott, majd kinyomkodott zsemle
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezyelyemzöld
- só
- fehehér bors
- fokhagyma
- 1 nagyfej vöröshagyma dinsztelve
Elkészítése:
A töltött húsokhoz hasonlóan, áztatott zsemlés tölteléket készítünk. Ahány zsemle, annyi tojás!
A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd alaposan összekeverjük.
Jómagam szoktam 1 közepes fej, aprított vöröshagymát lepirítani, kihűteni és azt is hozzáadni a töltelékhez.
10 percet hűtőben pihentetjük az elkészült tölteléket.
A libanyak bőrét megtisztítjuk, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ezután az elkészített töltelékkel megtöltjük jó feszesen és a két végét hústűvel lezárjuk, majd tepsibe rakjuk egymás mellé.
Aláöntünk fél pohár vizet, 1 evőkanál zsírt teszünk a tepsibe és alufóliával fedjük. 180 fokon sütjük kb 40 percig.
Hústűvel ellenőrizzük és ha átsült, akkor 200 fokon kb 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét fólia nélkül.
Párolt rizzsel, házi savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!