Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kacsabőr recept

Töltött kacsabőr
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb kacsa bőre a szárnyakkal együtt
    • 1 kk só
    • 1 ek szárnyas fűszersó
    • 2 ek zsír
    • 1 nagy fej vöröshagyma

    Töltelékhez:

    • 25 dkg darált sertéshús
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 nagyobb keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 közepes nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kis doboz májkrém
    • 3 kis szelet kenyér
    • 1 tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 tk házi fokhagymakrém
    • 2 marék zsemlemorzsa
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A kacsa bőrét alaposan megtisztítjuk, és belülről alaposan bedörzsöljük sóval.

    A töltelékhez a megtisztított vöröshagymát, a petrezselyemlevelet és a keményre főtt tojást apróra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
    Egy tálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a kicsavart kenyeret, a kemény tojást, a hagymát, a petrezselyemlevelet, a nyers tojásokat, a májkrémet és a fűszereket.
    Alaposan összedolgozzuk. Ha lágy a massza, adjunk hozzá zsemlemorzsát.

    A bőrt megtöltjük a tojásos hússal, majd varrócérnával bevarrjuk a nyakát és a faránál lévő részt.
    Szárnyas fűszersóval bedörzsöljük kívülről.

    Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, és belefektetjük a kacsát.
    Egy nagyobb vöröshagymát megtisztítunk, felnegyedeljük, és a tepsibe rakjuk. A tepsibe öntünk kb. 1 dl vizet.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol lefedve 200 fokon kb. 60 percet puhítjuk, majd a hőfokot 180-ra csökkentjük és a fóliát eltávolítjuk.

    Kb. 35 perc alatt szép pirosra pirítjuk, közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.

    Tipp:

    Kaptam Anyukámtól saját nevelésű és vágású kacsát. Ő csodásan feldolgozta, megnyúzta és egyben, a szárnyakat is meghagyva nekem adta. Mondanám, hogy töltött kacsa, de az nem fedné a valóságot, ezért inkább töltött kacsa bőr. Ez volt az első ilyen egyben sült és töltött jószág, amit készítettem, ezért a töltelék mennyiségével kapcsolatban bőszen kértem Tőle a telefonos segítséget. Máj hiányában májkrém került bele. Amikor a töltelék már a kacsában volt és bevarrtam, kicsit csalódott voltam, mert kinézetre egy lapos, gutaütött állatra emlékeztetett. De sütés közben a szárnyas “kigömbölyödött”, igazi kacsaformát vett magára. Az eredmény csodás lett. Szépen szeletelni csak hidegen lehet. Nálunk habos krumplipüré készült hozzá, és hordós bedobálós savanyúsággal kínáltam.
    Jól mutat hidegtálon is, és remek ünnepi vagy vendégváró fogás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá