Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött-göngyölt csirke recept

Töltött-göngyölt csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • (1 kg) csirkemell
    • (25 dkg) gomba (akár szeletelt konzerv is jó,de el is hagyható)
    • (egy nagyobb) fej hagyma
    • (25 dkg) vegyes zöldség (én fagyasztottat használtam)
    • (2-3) zsemle
    • annyi tej, hogy a zsemléket beáztassuk
    • (1)  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • (nagy csomag) bacon
    • só,bors,petrezselyem(vagy fűszerek ízlés szerint)
    • olaj

    Köretek:

    • paprika
    • hagyma
    • olaj
    • krumpli
    • tejföl
    • fokhagyma
    • tojás
    • liszt
    • só,bors,pirospaprika

    mennyiségeket direkt nem írok,mert én sosem méricskélek,hanem szemre,ízlésre és létszámra tekintettel főzök-sütök! :) (mennyiségeket mi írtunk bele, támpontként a kezdőknek. – A szerkesztők)

    Elkészítése:
    Mintha fasírtot készítenék,a szikkadt zsemlét tejbe áztatom. Egy kis vöröshagymát megdinsztelek,a vegyes zöldséget rádobom,picit átpárolom,rádobom a felszeletelt gombát,sózom,borsozom,petrezselymezem,és ha megpárolódott félre teszem hűlni. Közben a csirkemellet felszeletelem(minél nagyobb a szelet annál könnyebb lesz göngyölni),picit megsózom és megborsozom mindkét oldalát. A kihűlt zöldséget összeturmixolom,majd egy tálban összekeverem a kinyomkodott zsemlével,tojással, sóval borssal. A csirkemell szeletekre halmozok a töltelékből,majd szorosan feltekerem,és hústűvel összefogatom,majd még bacont tekerek köré. Vékonyan kiolajozott tepsibe/jénaiba rakom,alufóliával letakarom és beteszem a sütőbe 180-200 fokra (kb.40 perc) és amikor a csirke átsült még 10-15 percig fólia nélkül sütöm,hogy megpiruljon.
    Köretek:
    Kevés olajon megdinsztelem a vöröshagymát,rádobom a feldarabolt paprikát,picit megsózóm,és így megpárolom,megpirítom. Ez a sült paprika kész is.
    A krumplit nyersen lereszelem,összekeverem tejföllel,tojással,sóval,borssal és pirospaprikával. Ezek után annyi lisztet teszek hozzá,hogy egy elég sűrű (kanálról alig “lejövős”) masszát kapjak. Majd egy kevés olajban (kb. 0,5-1 cm-nyi) kisütöm úgy,hogy egy jó púpos evőkanálnyit beleteszek az olajba,majd amennyire lehet ellapítom,barnára sütöm,majd a másik oldalát is megsütöm.
    Lehet is tálalni! Jó étvágyat! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá