Hozzávalók:
Köretek:
mennyiségeket direkt nem írok,mert én sosem méricskélek,hanem szemre,ízlésre és létszámra tekintettel főzök-sütök! :) (mennyiségeket mi írtunk bele, támpontként a kezdőknek. – A szerkesztők)
Elkészítése:
Mintha fasírtot készítenék,a szikkadt zsemlét tejbe áztatom. Egy kis vöröshagymát megdinsztelek,a vegyes zöldséget rádobom,picit átpárolom,rádobom a felszeletelt gombát,sózom,borsozom,petrezselymezem,és ha megpárolódott félre teszem hűlni. Közben a csirkemellet felszeletelem(minél nagyobb a szelet annál könnyebb lesz göngyölni),picit megsózom és megborsozom mindkét oldalát. A kihűlt zöldséget összeturmixolom,majd egy tálban összekeverem a kinyomkodott zsemlével,tojással, sóval borssal. A csirkemell szeletekre halmozok a töltelékből,majd szorosan feltekerem,és hústűvel összefogatom,majd még bacont tekerek köré. Vékonyan kiolajozott tepsibe/jénaiba rakom,alufóliával letakarom és beteszem a sütőbe 180-200 fokra (kb.40 perc) és amikor a csirke átsült még 10-15 percig fólia nélkül sütöm,hogy megpiruljon.
Köretek:
Kevés olajon megdinsztelem a vöröshagymát,rádobom a feldarabolt paprikát,picit megsózóm,és így megpárolom,megpirítom. Ez a sült paprika kész is.
A krumplit nyersen lereszelem,összekeverem tejföllel,tojással,sóval,borssal és pirospaprikával. Ezek után annyi lisztet teszek hozzá,hogy egy elég sűrű (kanálról alig “lejövős”) masszát kapjak. Majd egy kevés olajban (kb. 0,5-1 cm-nyi) kisütöm úgy,hogy egy jó púpos evőkanálnyit beleteszek az olajba,majd amennyire lehet ellapítom,barnára sütöm,majd a másik oldalát is megsütöm.
Lehet is tálalni! Jó étvágyat! :)