Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fácán recept

Töltött fácán
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fácán
    • 2 zsemle
    • 1 hagyma
    • 150 g csiperke gomba
    • 500 g csirkemáj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • kakukkfű
    • majoránna
    • szalonna (elhagyható)

    Elkészítése:

    A megtisztított egész fácánt előfőzzük gyöngyöző vízben 1 órán át (ha zöldségekkel főzzük, megvan a leves is). Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan a fácán bőre alá nyúlunk, és fellazítjuk azt.

    Töltelék készítése:

    2 darab zsemlét beáztatunk. 1 kis fej hagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadunk 5-6 darab csiperkegombát, amit előzőleg apróra vágtunk. Hozzáadjuk a késsel elkapart csirkemájat. Megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával, kakukkfűvel.

    Rövid ideig pároljuk, majd lehűtjük. A finomra vágott petrezselymet, a 2 beáztatott, kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét és a 2 tojást a kihűlt májjal alaposan összedolgozzuk. Ezt a tölteléket a fácán bőre alá töltjük.

    Sütőzacskóba téve előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük, majd kicsit lepirítjuk a húst.

    A töltött fácán kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 128 kcal
    Fehérje: 18 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá