Töltött fácán recept
Hozzávalók:
- 1 fácán
- 2 zsemle
- 1 hagyma
- 150 g csiperke gomba
- 500 g csirkemáj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- majoránna
- szalonna (elhagyható)
Elkészítése:
A megtisztított egész fácánt előfőzzük gyöngyöző vízben 1 órán át (ha zöldségekkel főzzük, megvan a leves is). Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan a fácán bőre alá nyúlunk, és fellazítjuk azt.
Töltelék készítése:
2 darab zsemlét beáztatunk. 1 kis fej hagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadunk 5-6 darab csiperkegombát, amit előzőleg apróra vágtunk. Hozzáadjuk a késsel elkapart csirkemájat. Megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával, kakukkfűvel.
Rövid ideig pároljuk, majd lehűtjük. A finomra vágott petrezselymet, a 2 beáztatott, kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét és a 2 tojást a kihűlt májjal alaposan összedolgozzuk. Ezt a tölteléket a fácán bőre alá töltjük.
Sütőzacskóba téve előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük, majd kicsit lepirítjuk a húst.
A töltött fácán kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 4 g