Töltött fácán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fácán
  • 2 zsemle
  • 1 hagyma
  • 150 g csiperke gomba
  • 500 g csirkemáj
  • 2 tojás
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • majoránna
  • szalonna (elhagyható)

Elkészítése:

A megtisztított egész fácánt előfőzzük gyöngyöző vízben 1 órán át (ha zöldségekkel főzzük, megvan a leves is). Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan a fácán bőre alá nyúlunk, és fellazítjuk azt.

Töltelék készítése:

2 darab zsemlét beáztatunk. 1 kis fej hagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadunk 5-6 darab csiperkegombát, amit előzőleg apróra vágtunk. Hozzáadjuk a késsel elkapart csirkemájat. Megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával, kakukkfűvel.

Rövid ideig pároljuk, majd lehűtjük. A finomra vágott petrezselymet, a 2 beáztatott, kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét és a 2 tojást a kihűlt májjal alaposan összedolgozzuk. Ezt a tölteléket a fácán bőre alá töltjük.

Sütőzacskóba téve előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük, majd kicsit lepirítjuk a húst.