Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított egész fácánt előfőzzük gyöngyöző vízben 1 órán át (ha zöldségekkel főzzük, megvan a leves is). Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan a fácán bőre alá nyúlunk, és fellazítjuk azt.
2 darab zsemlét beáztatunk. 1 kis fej hagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadunk 5-6 darab csiperkegombát, amit előzőleg apróra vágtunk. Hozzáadjuk a késsel elkapart csirkemájat. Megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával, kakukkfűvel.
Rövid ideig pároljuk, majd lehűtjük. A finomra vágott petrezselymet, a 2 beáztatott, kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét és a 2 tojást a kihűlt májjal alaposan összedolgozzuk. Ezt a tölteléket a fácán bőre alá töltjük.
Sütőzacskóba téve előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük, majd kicsit lepirítjuk a húst.