Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkerolád recept

Töltött csirkerolád
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 szép, egészséges bőrű csirke (kb 1,5 kg)
    • 3 csirkemáj
    • 2 szikkadt zsömle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg mirelit zöldborsó,
    • 4 fej gomba
    • bors
    • petrezselyem zöld

    Elkészítése:

    A csirkét egy éles kés segítségével kicsontozzuk. Először a hátán végigvágjuk a bőrt majd óvatosan, a csont mellett haladva lefejtjük a csontokról a húst úgy, hogy egyben maradjon. Csontozás közben levágjuk a szárny végeket és az alsó combot, a többi részt szépen egy darabban le lehet fejteni.

    A húst kiterítjük, a mellehúsát kettévágjuk és a külső felét kiterítjük, ezzel egy szép téglalap alakú hús kapunk. Ráterítünk egy folpackot és enyhén egyenletes vastagra klopfoljuk.

    A töltelékhez a beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a külön-külön kevés olajon megpárolt zöldborsót, a kockára vágott csirkemájat és gombát. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

    A húst olajozott alufóliára terítjük, sózzuk, borsozzuk és a közepébe helyezzük a tölteléket. Az alufólia segítségével feltekerjük. Tepsibe helyezzük, aláöntünk egy fél bögre vizet és 150 fokon 1 órán át sütjük. Utána középen megnyitva lefejtjük róla a fóliát és halvány pirosra sütjük.

    Sütés után legalább 1 órán át pihentetjük, csak utána szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá