Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkemell recept

Töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirkemell
    • póréhagyma
    • 15 dkg gomba
    • 15-20 szem olívabogyó
    • 35 dkg sárgarépa
    • 70 dkg burgonya
    • bors
    • petrezselyem
    • rozmaring
    • kakukkfű
    • egy citrom reszelt héja
    • margarin
    • olívaolaj
    • 1 dl tej
    • tojás
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • zsír vagy olaj

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben olívaolajat és margarint hevítünk, ebbe beletesszük a karikákra vágott póréhagymát. Ezt üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a gombát illetve a karikákra vágott olívabogyókat. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel. Ha megpirult, hagyjuk kihűlni, ez lesz a töltelék.

    A fél csirkemellet vízszintesen bevágjuk, mintha a zsemlét vágnánk, de nem vágjuk szét teljesen, hogy meg tudjuk tölteni, sóval ízesítjük. Ha a töltelék kihűlt, a húsokat megtöltjük, majd hústűvel rögzítjük, hogy a sütésnél ne follyon ki a töltelék.

    Lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk, a tojásba és a zsemlemorzsába duplán. Félr tesszük a fagyasztóba húsz percre, majd zsírban vagy olajban lassú tűzön megsütjük.

    A burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, összetörjük. Forró tejet illetve margarint adunk hozzá, valamint sóval ízesítjük, ha még szükséges.

    A répákat félbe, majd háromszögekre vágjuk. Ezt is feltesszük sós vízben főzni, ezt azonban csak roppanósra főzzük.
    Ha megvan, leszűrjük, majd áttesszük egy wokba, amibe margarint és olívaolajat öntünk, átforgatjuk, pároljuk egy kicsit. Mikor kész apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és egy citrom héját ráreszeljük.

    Tipp:

    A párolt répát megszórhatjuk egy kevés cukorral, ha valaki édesebben szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá