Töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 4 csirkemellfilé
- 4-8 vékony csirkemell sonka
- 2-4 szelet sajt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- liszt
- só
- olaj
A körethez:
- 1 fej brokkoli
- 25 dkg krumpli
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítése:
Szép vékonyra klopfoljuk a csirkemellet, majd megsózzuk. Ha túl nagyok akkor kettévágjuk. Egyenként rárakjuk a sonka szeleteket és a sajtot.
Egymásra fordítunk két szelet húst és alaposan összenyomkodjuk a szélét vagy hústűt használunk,hogy a sajt ne folyjon ki belőle.
Megforgatjuk a szeleteket először lisztben, majd tojásban végül zsemlemorzsában. Forró olajban kisütjük. Lassan süssük, nehogy nyers maradjon.
A körethez megpuculjuk és sós vízben feltesszük főni a krumplit. Rózsáira szedjük a brokkolit és hozzáadjuk a félig megfőtt burgonyához, majd készre főzzük az egészet.
Amint megfőttek a zöldségek, megolvasztjuk egy lábasban a vajat. Hozzátesszük az áttört krumplit és brokkolit. Jól elkeverjük és beleöntjük a tejet. Alaposan összefőzzük és ha kell ízesítünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »