Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecombok recept

Töltött csirkecombok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkecomb
    • 2 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 szelet kenyér
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ételízesítő
    • bors
    • pirospaprika
    • petrezselyemzöld
    • sárga és piros TV paprika (1-1 közepes méretű)
    • sült csirke fűszerkeverék
    • sör
    • víz
    • olaj

    Elkészítése:

    A húst megmossuk és megtisztítjuk.

    A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

    A hagymát apróra vágjuk és a fokhagymával (amit fokhagymanyomón áttörtünk) üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük. Mikor levettük a tűzről pirospaprikát is szórunk rá. A kenyeret kinyomkodjuk és az apróra vágott petrezselyemzöldhöz adjuk. Hozzáadjuk a pirított, fűszerezett hagymát is, valamint apró kockára vágjuk a paprikákat és azt is hozzádolgozzuk. Ha valakinek nem állna össze, egy evőkanál zsemlemorzsát tehet bele. Hozzáadjuk a tojásokat is és összedolgozzuk a tölteléket.

    A húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A széleit összevarrjuk, vagy pedig fogpiszkálóval összetűzdeljük. A tepsibe pici olajat öntünk, és egy kis sört vízzel hozzáöntünk. A combokat belehelyezzük és megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel. Lefedjük. Sütőbe tesszük. Lassú tűzön sütjük. Mikor szinte az egész folyadék lefő, akkor levesszük a tetejét. Innentől kezdve mindig sörrel locsoljuk és lefedetlenül sütjük tovább. Addig locsolgatjuk míg készre nem sül.

    Én amerikai krumpli fűszerkeverékkel szórtam meg a krumplit sütés előtt és úgy sütöttem ki. Ezzel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá