Töltött csirkecombok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet kenyér
  • 3 tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • sárga és piros TV paprika (1-1 közepes méretű)
  • sült csirke fűszerkeverék
  • sör
  • víz
  • olaj

Elkészítése:

A húst megmossuk és megtisztítjuk.

A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk és a fokhagymával (amit fokhagymanyomón áttörtünk) üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük. Mikor levettük a tűzről pirospaprikát is szórunk rá. A kenyeret kinyomkodjuk és az apróra vágott petrezselyemzöldhöz adjuk. Hozzáadjuk a pirított, fűszerezett hagymát is, valamint apró kockára vágjuk a paprikákat és azt is hozzádolgozzuk. Ha valakinek nem állna össze, egy evőkanál zsemlemorzsát tehet bele. Hozzáadjuk a tojásokat is és összedolgozzuk a tölteléket.

A húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A széleit összevarrjuk, vagy pedig fogpiszkálóval összetűzdeljük. A tepsibe pici olajat öntünk, és egy kis sört vízzel hozzáöntünk. A combokat belehelyezzük és megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel. Lefedjük. Sütőbe tesszük. Lassú tűzön sütjük. Mikor szinte az egész folyadék lefő, akkor levesszük a tetejét. Innentől kezdve mindig sörrel locsoljuk és lefedetlenül sütjük tovább. Addig locsolgatjuk míg készre nem sül.

Én amerikai krumpli fűszerkeverékkel szórtam meg a krumplit sütés előtt és úgy sütöttem ki. Ezzel tálaltam.