Töltött, baconbe göngyölt pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg bacon
- egy nagy szelet pulykamell
- pár levél spenót
- 10 dkg fetasajt
- 20 dkg mascarpone
- 1 fej lilahagyma
- 30 dkg édesburgonya
- 2 evőkanál só
- kevés bors
- 2 gerezd fokhagyma
- friss rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl tej
- őrölt rozmaring
- 2 db babérlevél
- egy kicsi friss szerecsendió
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítése:
A pulykamellből vágtam egy szép nagy szeletet, majd óvatosan kicsit kiklopfoltam, hogy jobban elterüljön.
A mascarponét elkevertem egy kis sóval, borssal, fokhagymával és a feta sajttal, amit villával összetörtem.
Bacon szeleteket raktam egymás mellé szorosan, majd erre ráfektettem a húst. Megkentem a mascarponés-fetás krémmel, majd friss spenót leveleket helyeztem rá. Szorosan feltekertem, folpackba csomagoltam és betettem a hűtőbe pihenni.
Addig az édesburgonyát megpucoltam, felkockáztam és feltettem főni sós, borsos, friss rozmaringos lében.
Közben egy fej lilahagymát, vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát megpucoltam, feldaraboltam és kókuszzsíron lesütöttem.
A húst kicsomagoltam a folpackból, megtűztem oldalról fogpiszkálóval, hogy ne essen szét sütés közben. Feltettem egy serpenyőt a főzőlapra és tettem bele pici kókuszzsírt és vajat. Amikor felmelegedett, beletettem a húst úgy, hogy az összeillesztés süljön össze legelőször. Mindig amelyik oldal már szépen megsült, akkor forgattam rajta, h körben szép egyenletes színű legyen és hogy mindenhol átsüljön.
Amikor megfőtt a krumpli, akkor leöntöttem róla a vizet, pici vajat, tejet, meg sót és borsot tettem bele. Összeturmixoltam, majd őrölt rozmaringot, babérlevelet és egy kis friss szerecsendiót reszeltem rá, elkevertem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy szép selymes legyen.
Alapesetben a pürébe a lilahagymás keveréket bele szoktam keverni, de most, amint a képen is látható, külön helyeztem a pürére a pirított hagymákat.
A husit picit hagytam hűlni, hogy vágás közben ne essen szét. Felkarikáztam, majd egy tányér közepére helyeztem az édesburgonya pürét, megszórtam a sült hagymás keverékkel, majd a felkarikázott pulykamellet ráhelyeztem szépen sorban. Egy habcső segítségével kis “golyókat” nyomtam a tányér két szélére és feldarabolt petrezselymet raktam rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »