Töltött, baconbe göngyölt pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg bacon
- egy nagy szelet pulykamell
- pár levél spenót
- 10 dkg fetasajt
- 20 dkg mascarpone
- 1 fej lilahagyma
- 30 dkg édesburgonya
- 2 evőkanál só
- kevés bors
- 2 gerezd fokhagyma
- friss rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl tej
- őrölt rozmaring
- 2 db babérlevél
- egy kicsi friss szerecsendió
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítése:
A pulykamellből vágtam egy szép nagy szeletet, majd óvatosan kicsit kiklopfoltam, hogy jobban elterüljön.
A mascarponét elkevertem egy kis sóval, borssal, fokhagymával és a feta sajttal, amit villával összetörtem.
Bacon szeleteket raktam egymás mellé szorosan, majd erre ráfektettem a húst. Megkentem a mascarponés-fetás krémmel, majd friss spenót leveleket helyeztem rá. Szorosan feltekertem, folpackba csomagoltam és betettem a hűtőbe pihenni.
Addig az édesburgonyát megpucoltam, felkockáztam és feltettem főni sós, borsos, friss rozmaringos lében.
Közben egy fej lilahagymát, vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát megpucoltam, feldaraboltam és kókuszzsíron lesütöttem.
A húst kicsomagoltam a folpackból, megtűztem oldalról fogpiszkálóval, hogy ne essen szét sütés közben. Feltettem egy serpenyőt a főzőlapra és tettem bele pici kókuszzsírt és vajat. Amikor felmelegedett, beletettem a húst úgy, hogy az összeillesztés süljön össze legelőször. Mindig amelyik oldal már szépen megsült, akkor forgattam rajta, h körben szép egyenletes színű legyen és hogy mindenhol átsüljön.
Amikor megfőtt a krumpli, akkor leöntöttem róla a vizet, pici vajat, tejet, meg sót és borsot tettem bele. Összeturmixoltam, majd őrölt rozmaringot, babérlevelet és egy kis friss szerecsendiót reszeltem rá, elkevertem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy szép selymes legyen.
Alapesetben a pürébe a lilahagymás keveréket bele szoktam keverni, de most, amint a képen is látható, külön helyeztem a pürére a pirított hagymákat.
A husit picit hagytam hűlni, hogy vágás közben ne essen szét. Felkarikáztam, majd egy tányér közepére helyeztem az édesburgonya pürét, megszórtam a sült hagymás keverékkel, majd a felkarikázott pulykamellet ráhelyeztem szépen sorban. Egy habcső segítségével kis “golyókat” nyomtam a tányér két szélére és feldarabolt petrezselymet raktam rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »