Tepsis zöldségek pácolt pulykamellel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 45 dkg pulykamell
- 2 teáskanál grill fűszerkeverék
- 3 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
- só
- petrezselyemzöld
- 2 fej vöröshagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 20 dkg karfiol
- olaj
Elkészítése:
A pulykamellet megmossuk és felkockázzuk, majd a szárnyas fűszerkeveréket ráöntjük, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, összeforgatjuk és félretesszük, amíg a zöldségeket előkészítjük.
A krumplit, hagymákat megpucoljuk és felkockázzuk, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk és ízesítjük a sóval, a grill fűszerkeverékkel és egy kis petrezselyemmel, majd ehhez is jöhet egy evőkanál olaj és összeforgatjuk az egészet.
A zöldségek felét egy nagy tepsi aljába egyengetjük, rátesszük a húst, majd befedjük a maradék zöldséggel.
Fóliázzuk le és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
Félidőben leveszük róla a fóliát és anélkül sütjük készre.
Tipp:
A húst előző nap is elkészíthetjük, úgy jobb íze lesz az ételnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »