Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis csirkecombok recept

Tepsis csirkecombok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 csirkecomb
    • 2 kg burgonya
    • 2 sárgarépa
    • 3 lila hagyma
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 1 ág rozmaring
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk majoránna
    • 2 dl száraz fehérbor
    • frissen őrölt bors
    • olaj, vagy zsír a kikenéshez

    Elkészítése:

    A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, és felhasználásig hűtőbe teszem.

    A krumplit meghámozom, és egy kizsírozott, vagy olajozott tepsi aljára rakom.
    A nagyobbakat felezem, negyedelem, megsózom, és tekerek rá kevés borsot.

    Elhelyezem rajta a csirkecombokat, megszórom kakukkfűvel, majoránnával, elosztom rajta a felezett fokhagymát. Ráteszem a megtisztított, negyedelt sárgarépát, lila hagymát és a rozmaring ágat.
    Aláöntöm a bort.

    Lefedem fóliával, és 200 fokos sütőben 100 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, és még 20 percig pirítom a tetejét. Amikor fólia nélkül sütöm, párszor meglocsolom a saját zsírjával.
    Ha elkészült, a húst a vele sült körettel tálalom.

    Párolt mézes céklát kínálok mellé.

    A tepsis csirkecombok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 105 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá