Tepsis csirkecombok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tepsis csirkecombok

Hozzávalók:

  • 12 csirkecomb
  • 2 kg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 3 lila hagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk majoránna
  • 2 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • olaj, vagy zsír a kikenéshez

Elkészítése:

A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, és felhasználásig hűtőbe teszem.

A krumplit meghámozom, és egy kizsírozott, vagy olajozott tepsi aljára rakom.
A nagyobbakat felezem, negyedelem, megsózom, és tekerek rá kevés borsot.

Elhelyezem rajta a csirkecombokat, megszórom kakukkfűvel, majoránnával, elosztom rajta a felezett fokhagymát. Ráteszem a megtisztított, negyedelt sárgarépát, lila hagymát és a rozmaring ágat.
Aláöntöm a bort.

Lefedem fóliával, és 200 fokos sütőben 100 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, és még 20 percig pirítom a tetejét. Amikor fólia nélkül sütöm, párszor meglocsolom a saját zsírjával.
Ha elkészült, a húst a vele sült körettel tálalom.

Párolt mézes céklát kínálok mellé.