Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes sajtban sült csirkemell recept

Tejszínes sajtban sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemellfilé
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 kisebb vöröshagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt bors
    • petrezselyemzöld
    • 1sárga paprika
    • 1 piros paprika
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek. liszt
    • 25 dkg reszelt sajt (fele füstölt sajt)
    • 8 dkg vaj
    • 1 db paradicsom

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a csirke húst, amit sóztunk, borsoztunk.

    A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszttel, az apróra vágott zöldség zölddel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sajttal, majd a húsra öntjük, és jól összekeverjük.

    Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük az összekevert húst, és a maradék sajttal megszórjuk, paradicsom karikákkal és zöldség zölddel díszítjük, és előmelegített 180 °C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá