Tejszínes sajtban sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kisebb vöröshagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 1sárga paprika
  • 1 piros paprika
  • 2 tojás
  • 1 ek. liszt
  • 25 dkg reszelt sajt (fele füstölt sajt)
  • 8 dkg vaj
  • 1 db paradicsom

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a csirke húst, amit sóztunk, borsoztunk.

A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszttel, az apróra vágott zöldség zölddel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sajttal, majd a húsra öntjük, és jól összekeverjük.

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük az összekevert húst, és a maradék sajttal megszórjuk, paradicsom karikákkal és zöldség zölddel díszítjük, és előmelegített 180 °C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.