Tejszínes majoránnás pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka apró hús
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csipet só és bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet őrölt csili
- 1 kávéskanál kapor, finomra aprítva
- 1 kávéskanál majoránna
- 5 cl pálinka a flambírozáshoz
- 250 g főzőtejszín
- 1 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál olaj a hagymasütéshez
Elkészítése:
A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, majd az apró pulykahúst hozzáadva, fehéredésig pároljuk. A pálinkát óvatosan hozzáöntjük, majd meggyújtjuk és tovább sütjük, amíg a láng el nem alszik. Figyelem, a pálinka magától is belobbanhat az étel forrósága miatt, ezért valami hosszabb eszközzel, vagy hurkapálcával gyújtsuk meg.
Felöntjük tejszínnel, borsozzuk, majd hozzáadunk egy csipetnyi köményt, a majoránnát és az összenyomott fokhagymát.
Kevés őrölt chilli is mehet bele, annyi, amennyit az ízlésünk kíván. A kaprot majd a legvégén adjuk hozzá.
A pulyahús körülbelül fél óra alatt készre fő, ha sűríteni szeretnék keményítővel tehetjük meg.
Tipp:
Minden esetben tanácsolom az étel menet közbeni kóstolását, ha szükséges, utána ízesítését.
Libazsírban fürdetett, petrezselymes, főtt újkrumplival tálaltam, de ajánlom hozzá a galuskát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »