Tejszínes majoránnás pulykatokány recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka apró hús
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csipet só és bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet őrölt csili
- 1 kávéskanál kapor, finomra aprítva
- 1 kávéskanál majoránna
- 5 cl pálinka a flambírozáshoz
- 250 g főzőtejszín
- 1 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál olaj a hagymasütéshez
Elkészítése:
A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, majd az apró pulykahúst hozzáadva, fehéredésig pároljuk. A pálinkát óvatosan hozzáöntjük, majd meggyújtjuk és tovább sütjük, amíg a láng el nem alszik. Figyelem, a pálinka magától is belobbanhat az étel forrósága miatt, ezért valami hosszabb eszközzel, vagy hurkapálcával gyújtsuk meg.
Felöntjük tejszínnel, borsozzuk, majd hozzáadunk egy csipetnyi köményt, a majoránnát és az összenyomott fokhagymát.
Kevés őrölt chilli is mehet bele, annyi, amennyit az ízlésünk kíván. A kaprot majd a legvégén adjuk hozzá.
A pulyahús körülbelül fél óra alatt készre fő, ha sűríteni szeretnék keményítővel tehetjük meg.
Tipp:
Minden esetben tanácsolom az étel menet közbeni kóstolását, ha szükséges, utána ízesítését.
Libazsírban fürdetett, petrezselymes, főtt újkrumplival tálaltam, de ajánlom hozzá a galuskát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

