Tejszínes gombás pulykatokány recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- 3 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg rókagomba, fagyasztott
- 30 dkg vargánya, fagyasztott
- 1 tk kakukkfű
- 3 ek zsír
- 5 dl főzőtejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 cl konyak
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst lebőrözöm, kicsontozom, és vékony csíkokra vágom.
A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.
A kolozsvári szalonnát felaprítom, és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket, és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst, beleöntöm a konyakot, sózom, és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús, a tejszínt elkeverem a keményítővel, és hozzáöntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges, vízzel hígítom.
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.
A tejszínes gombás pulykatokány kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


