Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes gombás pulykatokány recept

Tejszínes gombás pulykatokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykacomb
    • 3 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 50 dkg rókagomba, fagyasztott
    • 30 dkg vargánya, fagyasztott
    • 1 tk kakukkfű
    • 3 ek zsír
    • 5 dl főzőtejszín
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 5 cl konyak
    • 1 ek keményítő
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A húst lebőrözöm, kicsontozom, és vékony csíkokra vágom.

    A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.
    A kolozsvári szalonnát felaprítom, és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

    Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket, és tovább párolom.

    Pár perc után hozzáadom a húst, beleöntöm a konyakot, sózom, és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.

    Ha megfőtt a hús, a tejszínt elkeverem a keményítővel, és hozzáöntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges, vízzel hígítom.

    Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.

    A tejszínes gombás pulykatokány kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 139 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá