Tejszínes gombás pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- 3 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg rókagomba, fagyasztott
- 30 dkg vargánya, fagyasztott
- 1 tk kakukkfű
- 3 ek zsír
- 5 dl főzőtejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 cl konyak
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst lebőrözöm, kicsontozom, és vékony csíkokra vágom.
A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.
A kolozsvári szalonnát felaprítom, és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket, és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst, beleöntöm a konyakot, sózom, és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús, a tejszínt elkeverem a keményítővel, és hozzáöntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges, vízzel hígítom.
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.
A tejszínes gombás pulykatokány kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »