Tejszínes gombás pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- 3 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg rókagomba, fagyasztott
- 30 dkg vargánya, fagyasztott
- 1 tk kakukkfű
- 3 ek zsír
- 5 dl főzőtejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 cl konyak
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst lebőrözöm, kicsontozom, és vékony csíkokra vágom.
A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.
A kolozsvári szalonnát felaprítom, és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket, és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst, beleöntöm a konyakot, sózom, és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús, a tejszínt elkeverem a keményítővel, és hozzáöntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges, vízzel hígítom.
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.
A tejszínes gombás pulykatokány kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »