Tejszínes gombás pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- 3 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg rókagomba, fagyasztott
- 30 dkg vargánya, fagyasztott
- 1 tk kakukkfű
- 3 ek zsír
- 5 dl főzőtejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 cl konyak
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst lebőrözöm, kicsontozom, és vékony csíkokra vágom.
A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.
A kolozsvári szalonnát felaprítom, és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket, és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst, beleöntöm a konyakot, sózom, és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús, a tejszínt elkeverem a keményítővel, és hozzáöntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges, vízzel hígítom.
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.
A tejszínes gombás pulykatokány kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »