Tejszínes gombás pulykatokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacomb
  • 3 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg rókagomba, fagyasztott
  • 30 dkg vargánya, fagyasztott
  • 1 tk kakukkfű
  • 3 ek zsír
  • 5 dl főzőtejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 cl konyak
  • 1 ek keményítő
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A húst lebőrözöm, kicsontozom, és vékony csíkokra vágom.

A gombákat nagyobb kockára vágom, ha fagyasztott, felengedés nélkül használom.
A kolozsvári szalonnát felaprítom, és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

Felöntöm a borral, rádobom a felaprított gombát, rászórom a fűszereket, és tovább párolom.

Pár perc után hozzáadom a húst, beleöntöm a konyakot, sózom, és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.

Ha megfőtt a hús, a tejszínt elkeverem a keményítővel, és hozzáöntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges, vízzel hígítom.

Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.