Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-gombás csirkemell recept

Tejszínes-gombás csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db nagyobb csirkemell
    • 25 dkg gomba
    • 1 kis fej hagyma kockára vágva
    • 6 szelet gépsonka
    • 1 csomag mozzarella sajt,
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek liszt
    • 2 db paradicsom
    • 10 dkg trappista sajt
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A csirkemellet felszeleteljük, hogy 6 szeletet kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, és klopfoljuk. Lisztben megforgatjuk, hirtelen mindkét oldalát átsütjük. Egy tepsiben elhelyezzük a csirkemell szeleteket. A gombát megpucoljuk, a hagymát dinszteljük, és hozzá adjuk a felszeletelt gombát. Mikor a gomba puha, a főzőtejszínt elkeverjük az egy kanál liszttel, és hozzáadjuk. Kicsit rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzről. Ráhalmozzuk a csirkemellekre, erre egy-egy szelet paradicsomot, mozzarellát teszünk, és a gépsonkát. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben 20 percig lassú tűzön készre sütjük.

    Tipp:

    Olasz burgonya steak-kel kínáljuk. Nagyon finom ízkombináció. Jó étvágyat kívánok hozzá. :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá