Tejszínes-gombás csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma kockára vágva
  • 6 szelet gépsonka
  • 1 csomag mozzarella sajt,
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, hogy 6 szeletet kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, és klopfoljuk. Lisztben megforgatjuk, hirtelen mindkét oldalát átsütjük. Egy tepsiben elhelyezzük a csirkemell szeleteket. A gombát megpucoljuk, a hagymát dinszteljük, és hozzá adjuk a felszeletelt gombát. Mikor a gomba puha, a főzőtejszínt elkeverjük az egy kanál liszttel, és hozzáadjuk. Kicsit rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzről. Ráhalmozzuk a csirkemellekre, erre egy-egy szelet paradicsomot, mozzarellát teszünk, és a gépsonkát. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben 20 percig lassú tűzön készre sütjük.

Tipp:

Olasz burgonya steak-kel kínáljuk. Nagyon finom ízkombináció. Jó étvágyat kívánok hozzá. :-)