Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirkefalatok sült céklával és sütőtökkel recept

Tejszínes csirkefalatok sült céklával és sütőtökkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 2 cékla
    • 0,5 sütőtök
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kk rozmaring
    • 1 kk kakukkfű
    • 3 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A négy felé vágott sütőtököt és a megmosott céklát egy fóliával bélelt tepsibe helyezem, és 200 fokos sütőbe tolom. A sütőtököt nem sütöm puhára, 20 perc után kiveszem, a céklát pedig 50 percig sütöm.

    Még forrón leszedem a héját, és 1 centis szeletekre vágom. A sütőtököt meghámozom és felkockázom.

    A combokat kicsontozom, és felkockázom, majd a felforrósított olajon fehéredésig pirítom. Sózom, fűszerezem. Ezután hozzáadom a nagy kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, 5 percig pirítom, és beleöntöm a tejszínt.

    2-3 perc forralással kissé besűrítem. Párolt rizzsel tálalom.

    A tejszínes csirkefalatok sült céklával és sütőtökkel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 120 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá