Tejszínes csirkefalatok sült céklával és sütőtökkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 2 cékla
  • 0,5 sütőtök
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk kakukkfű
  • 3 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A négy felé vágott sütőtököt és a megmosott céklát egy fóliával bélelt tepsibe helyezem, és 200 fokos sütőbe tolom. A sütőtököt nem sütöm puhára, 20 perc után kiveszem, a céklát pedig 50 percig sütöm.

Még forrón leszedem a héját, és 1 centis szeletekre vágom. A sütőtököt meghámozom és felkockázom.

A combokat kicsontozom, és felkockázom, majd a felforrósított olajon fehéredésig pirítom. Sózom, fűszerezem. Ezután hozzáadom a nagy kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, 5 percig pirítom, és beleöntöm a tejszínt.

2-3 perc forralással kissé besűrítem. Párolt rizzsel tálalom.