Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirkecombok recept

Tejszínes csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkecomb (filézett)
    • 2,5 dl habtejszín
    • 2 ek ketchup (csapott)
    • 2 gerezd fokhagyma (reszelt)
    • 10 dkg sajt (reszelt)
    • 10 dkg főtt, füstölt sonka (kisebb darabokra vágott)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A konyhakész húsokat sózzuk, borsozzuk. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót.

    A csirkecombokat rendezzük el egy kisebb tepsiben, majd öntsük rá a tejszínes keveréket gondosan eloszlatva úgy, hogy a húsok alá is kerüljön.

    Alufóliával letakarva süssük 40 percig, majd fólia nélkül még kb 15 percig, amíg megpirul. Amikor leszedjük a fóliát, kanalazzunk a szószból a húsok tetejére.

    Tipp:

    A füstölt sonka sósabb szokott lenni, vigyázzunk a sózással!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá