Tejszínes csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes csirkecombok

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb (filézett)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 ek ketchup (csapott)
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelt)
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 10 dkg főtt, füstölt sonka (kisebb darabokra vágott)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A konyhakész húsokat sózzuk, borsozzuk. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót.

A csirkecombokat rendezzük el egy kisebb tepsiben, majd öntsük rá a tejszínes keveréket gondosan eloszlatva úgy, hogy a húsok alá is kerüljön.

Alufóliával letakarva süssük 40 percig, majd fólia nélkül még kb 15 percig, amíg megpirul. Amikor leszedjük a fóliát, kanalazzunk a szószból a húsok tetejére.

Tipp:

A füstölt sonka sósabb szokott lenni, vigyázzunk a sózással!