Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirke kapribogyóval recept

Tejszínes csirke kapribogyóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell filé
    • 20 dkg füstölt húsos szalonna
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 db vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1,5 dl főzőtejszín
    • 1,5 dl szárnyas alaplé
    • 1 dl fehérbor
    • 3 teáskanál kapribogyó
    • 5 dkg szárított paradicsom
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 ek. petrezselyemzöld
    • 40 dkg penne

    Elkészítése

    Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük.

    A hagymát apró kockára vágjuk, a szalonnát úgyszintén, és az olajon lepirítjuk őket.

    A csirkemelleket feldaraboljuk, és a hagymához adjuk.

    Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, aztán felöntjük a tejszínnel, húslevessel és a fehérborral.

    Forrás előtt hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, kapribogyót, petrezselymet a csipetnyi őrölt bazsalikomot.

    Amíg felforr, az az idő éppen elég, hogy a csirke átfőjön és lágy, omlós maradjon.

    Közben a tésztát bő vízben, sóval, kifőzzük. Tálaljuk a húsos szósszal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá