Tejszínes csirke kapribogyóval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- 4 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1,5 dl szárnyas alaplé
- 1 dl fehérbor
- 3 teáskanál kapribogyó
- 5 dkg szárított paradicsom
- 1 tk bazsalikom
- 1 ek. petrezselyemzöld
- 40 dkg penne
Elkészítése
Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük.
A hagymát apró kockára vágjuk, a szalonnát úgyszintén, és az olajon lepirítjuk őket.
A csirkemelleket feldaraboljuk, és a hagymához adjuk.
Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, aztán felöntjük a tejszínnel, húslevessel és a fehérborral.
Forrás előtt hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, kapribogyót, petrezselymet a csipetnyi őrölt bazsalikomot.
Amíg felforr, az az idő éppen elég, hogy a csirke átfőjön és lágy, omlós maradjon.
Közben a tésztát bő vízben, sóval, kifőzzük. Tálaljuk a húsos szósszal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.