Tejszínes csirke kapribogyóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl szárnyas alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 3 teáskanál kapribogyó
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 ek. petrezselyemzöld
  • 40 dkg penne

Elkészítése

Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük.

A hagymát apró kockára vágjuk, a szalonnát úgyszintén, és az olajon lepirítjuk őket.

A csirkemelleket feldaraboljuk, és a hagymához adjuk.

Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, aztán felöntjük a tejszínnel, húslevessel és a fehérborral.

Forrás előtt hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, kapribogyót, petrezselymet a csipetnyi őrölt bazsalikomot.

Amíg felforr, az az idő éppen elég, hogy a csirke átfőjön és lágy, omlós maradjon.

Közben a tésztát bő vízben, sóval, kifőzzük. Tálaljuk a húsos szósszal.