Tejszínes borsos csirke falatok recept

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 2 sárgarépa
- 25 dkg gomba (konzerv)
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 kk fehér bors
- 1 dl száraz fehér bor
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- só
Elkészítése:
A combokról lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk, és levágjuk a felesleges zsiradékot. A levágott zsírt felkockázzuk, és egy serpenyőben kisütjük. A tepertőt kiszedjük, a maradék zsírra pedig rádobjuk a felkockázott vöröshagymát. Kissé megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát is.
A sárgarépát vékony csíkokra (gyufa méretűre) vágjuk, vagy legyaluljuk. A húst diónyi kockákra vágjuk. Először a répát adjuk a hagymához, kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst is. Sóval, borssal ízesítjük. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
A paprika csumáját eltávolítjuk, majd felaprítjuk. Hozzáadjuk a raguhoz, majd a lecsepegtetett gombát is.
A tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a húshoz, összeforraljuk, majd párolt rizzsel, vagy főtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »