Tejszínes borsos csirke falatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 sárgarépa
  • 25 dkg gomba (konzerv)
  • 1 tk őrölt szegfűbors
  • 1 kk fehér bors
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő

Elkészítése:

A combokról lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk, és levágjuk a felesleges zsiradékot. A levágott zsírt felkockázzuk, és egy serpenyőben kisütjük. A tepertőt kiszedjük, a maradék zsírra pedig rádobjuk a felkockázott vöröshagymát. Kissé megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát is.

A sárgarépát vékony csíkokra (gyufa méretűre) vágjuk, vagy legyaluljuk. A húst diónyi kockákra vágjuk. Először a répát adjuk a hagymához, kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst is. Sóval, borssal ízesítjük. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

A paprika csumáját eltávolítjuk, majd felaprítjuk. Hozzáadjuk a raguhoz, majd a lecsepegtetett gombát is.

A tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a húshoz, összeforraljuk, majd párolt rizzsel, vagy főtt tésztával tálaljuk.