Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes borsos csirke falatok recept

Tejszínes borsos csirke falatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkecomb
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kaliforniai paprika
    • 2 sárgarépa
    • 25 dkg gomba (konzerv)
    • 1 tk őrölt szegfűbors
    • 1 kk fehér bors
    • 1 dl száraz fehér bor
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 ek keményítő

    Elkészítése:

    A combokról lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk, és levágjuk a felesleges zsiradékot. A levágott zsírt felkockázzuk, és egy serpenyőben kisütjük. A tepertőt kiszedjük, a maradék zsírra pedig rádobjuk a felkockázott vöröshagymát. Kissé megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát is.

    A sárgarépát vékony csíkokra (gyufa méretűre) vágjuk, vagy legyaluljuk. A húst diónyi kockákra vágjuk. Először a répát adjuk a hagymához, kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst is. Sóval, borssal ízesítjük. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

    A paprika csumáját eltávolítjuk, majd felaprítjuk. Hozzáadjuk a raguhoz, majd a lecsepegtetett gombát is.

    A tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a húshoz, összeforraljuk, majd párolt rizzsel, vagy főtt tésztával tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá