Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös kacsa zúzapörkölt recept

Tejfölös kacsa zúzapörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsa zúza
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 2 dl tejföl
    • pirospaprika
    • Erős Pista (paprikakrém)
    • szerecsendió
    • majoranna
    • kakukkfű
    • 2-3 ek olaj
    • 1,5-2 dl víz

    Elkészítése:

    A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb darabokra vágtam)

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.

    Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kezd összeesni, adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és a paprikát, majd pár percig pároljuk tovább.

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zúzát és keverjük alaposan össze. Közben ízlés szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet, majd ízlés szerint fűszerezzük.

    Pároljuk tovább még pár percig, hogy a zúza kissé összeessen és levet engedjen. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, majd öntsük fel a vízzel. Ezután forraljuk ki, majd alacsony hőfokon, csak egy kicsi rést hagyva fedjük le, és főzzük puhára. (főzés közben többször keverjük meg, és ha szükséges pótoljuk a vizet, és a fűszereket)

    Ameddig a zúza készre fől, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én tarhonyát készítettem, de tésztával, nokedlivel, vagy éppen főtt krumplival is tálalhatjuk.

    Az elkészült zúzapörköltet ízlés szerinti körettel, és savanyúsággal kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá