Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db filézett felső comb (bármilyen más hús is jó)
    • 1 db nagy fej hagyma
    • 1 db piros (kápia) paprika
    • 1 db húsos zöld paprika
    • 2 db közepes paradicsom
    • 25 dkg gomba
    • 2 dl főzőtejszín és ugyanennyi tejföl
    • só, liszt, olaj, zsiradék

    Elkészítése:
    A hagymát apróra felkockázzuk és lassú tűzön párolni kezdjük, míg párolódik felszeleteljük a gombát és a paprikát és az üveges hagymához adjuk,picit megsózzuk és lassan pároljuk tovább. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és enyhén besózzuk. Lisztben megforgatjuk és kevés forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük. A paradicsomot negyedelve hozzáadjuk a jól megpárolódott paprikás hagymához, a tejszínt és a tejfölt egy nagyon pici piros paprikával kikeverjük (enyhén rózsaszín legyen) és ráöntjük a hagymás, paprikás keverékre. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst és tovább rotyogtatjuk. Köretnek galuskát készíthetünk hozzá, míg elkészül a galuska addig főzzük a húst.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá