Tejben pácolt csirkemell tzatziki salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 10 dkg teavaj
- 8-10 szem egész bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 4 dl tej
- kevés só
- rizs
- víz
Tzatziki salátához:
- 2 kígyóuborka
- 1 tejföl (175 g)
- 1 natúr joghurt (175 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
- 1-2 csepp citromlé
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük.
Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.
Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük. A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.