Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejben pácolt csirkemell tzatziki salátával recept

Tejben pácolt csirkemell tzatziki salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell
    • 10 dkg teavaj
    • 8-10 szem egész bors
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3-4 babérlevél
    • 4 dl tej
    • kevés só
    • rizs
    • víz

    Tzatziki salátához:

    • 2 kígyóuborka
    • 1 tejföl (175 g)
    • 1 natúr joghurt (175 g)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • fehérbors
    • 1-2 csepp citromlé
    • kevés olívaolaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük.

    Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.

    Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük. A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá