Hozzávalók:
Tzatziki salátához:
Elkészítése:
A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük.
Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.
Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük. A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.