Tejben pácolt csirkemell tzatziki salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejben pácolt csirkemell tzatziki salátával

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 10 dkg teavaj
  • 8-10 szem egész bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 babérlevél
  • 4 dl tej
  • kevés só
  • rizs
  • víz

Tzatziki salátához:

  • 2 kígyóuborka
  • 1 tejföl (175 g)
  • 1 natúr joghurt (175 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • 1-2 csepp citromlé
  • kevés olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük.

Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.

Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük. A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.