Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Színesborsos kacsamell recept

Színesborsos kacsamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 bőrös kacsamell
    • frissen őrölt színesbors
    • olívaolaj
    • 3-4 édesburgonya
    • friss vagy fagyasztott erdei gomba
    • 1 dl tejszín
    • kevés vaj

    Elkészítése:

    A kacsamelleken a bőrt bemetszük úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Besózzuk, bekenjük olívaolajjal és megszórjuk frissen őrölt színesborsal. Egy órára hűtőbe tesszük.

    Sütés előtt kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten hagyjuk 10 percig.

    Serpenyőben a bőrös oldalán sütjük, amíg a bőr ropogósra nem sül, majd megfordítjuk és további 5 percig sütjük. 200 fokos sütőben további 40 percig vagy 65 fokos maghőmérsékletig sütjük.

    Miután megsült a sütőből kivéve 5 percig letakarva pihentetjük.

    Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd félpuhára főzzük. Serpenyőben vagy grillezőn megsózva, olívaolajjal megkenve készre sütjük.

    A kacsamelles serpenyőbe beledobjuk a felaprított erdeigombát, sózzuk, borsozzuk, kevés vajat teszünk hozzá és felöntjük tejszínnel, összefőzzük és tálalunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá