Színesborsos kacsamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 bőrös kacsamell
  • frissen őrölt színesbors
  • olívaolaj
  • 3-4 édesburgonya
  • friss vagy fagyasztott erdei gomba
  • 1 dl tejszín
  • kevés vaj

Elkészítése:

A kacsamelleken a bőrt bemetszük úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Besózzuk, bekenjük olívaolajjal és megszórjuk frissen őrölt színesborsal. Egy órára hűtőbe tesszük.

Sütés előtt kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten hagyjuk 10 percig.

Serpenyőben a bőrös oldalán sütjük, amíg a bőr ropogósra nem sül, majd megfordítjuk és további 5 percig sütjük. 200 fokos sütőben további 40 percig vagy 65 fokos maghőmérsékletig sütjük.

Miután megsült a sütőből kivéve 5 percig letakarva pihentetjük.

Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd félpuhára főzzük. Serpenyőben vagy grillezőn megsózva, olívaolajjal megkenve készre sütjük.

A kacsamelles serpenyőbe beledobjuk a felaprított erdeigombát, sózzuk, borsozzuk, kevés vajat teszünk hozzá és felöntjük tejszínnel, összefőzzük és tálalunk.