Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos kínai csirke recept

Szezámmagos kínai csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Bundához:

    • 6 ek liszt
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1 ek olaj
    • 1 tojás
    • 1 egész csirkemell
    • csipet só
    • pici víz
    • 1,5 kk sütőpor

    Mázhoz:

    • ketchup
    • chili (erős pista)
    • méz
    • 3-4 ek szezámmag

    Elkészítés:

    A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst. Amikor a húst beletesszük az olajba, figyeljünk rá, hogy a bunda teljesen befedje.

    Elkészítjük a mázat. A ketchupot elkeverjük a chilivel /erős pistával/, mézzel és a szezámmaggal.

    A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, megforgatjuk, majd tálra tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek