Szezámmagos kínai csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Bundához:

  • 6 ek liszt
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1 ek olaj
  • 1 tojás
  • 1 egész csirkemell
  • csipet só
  • pici víz
  • 1,5 kk sütőpor

Mázhoz:

  • ketchup
  • chili (erős pista)
  • méz
  • 3-4 ek szezámmag

Elkészítés:

A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst. Amikor a húst beletesszük az olajba, figyeljünk rá, hogy a bunda teljesen befedje.

Elkészítjük a mázat. A ketchupot elkeverjük a chilivel /erős pistával/, mézzel és a szezámmaggal.

A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, megforgatjuk, majd tálra tesszük.