Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szecsuáni csirkemell recept

Szecsuáni csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 50 dkg gomba
    • 1 cs újhagyma
    • 25 dkg zöldborsó
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek szójaszósz
    • 3 ek citromlé
    • 3 ek olívaolaj
    • 2 chili paprika (vagy paprikakrém)
    • 1 tk barna cukor
    • 1 tk kukoricaliszt

    Elkészítése:

    A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, és a fokhagymát vágjuk apróra.

    Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig, és akkor adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral. Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet és keverjük össze.

    Egy tálkába keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges-csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.

    A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.

    Közben készítsük el rizst.

    Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet a rizzsel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá