Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőzacskóban sült csirkecomb körettel recept

Sütőzacskóban sült csirkecomb körettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 12 csirkecomb
    • 25 dkg előfőzött jázmin rizs
    • 1 doboz csemegekukorica /konzerv/
    • kb 1 kg burgonya
    • 0,5 kg gomba
    • 0,5 l főzőtejszín
    • 4 gerezd fokhagyma
    • bors
    • vegeta
    • majoránna
    • sült csirke fűszersó
    • csípős sült csirke pác
    • 15 dkg vaj
    • kb 0,5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A csirkecombot enyhén megsózzuk, tetszés szerint fűszerezzük (vegeta, majoránna, bors, sült csirke fűszersó, pác) ,majd ráreszeljük a fokhagymát.

    Foguk egy sütőzacskót, teszünk bele egy-két ek étolajat és a fűszerezett húst, majd bekötjük a végét mielőtt a sütőbe tesszük. Bökdössük meg egy pár helyen tűvel a zacskót és 200-220 fokon kb 30 percig süssük /Én a vége felé szétvágtam a zacskót, hogy szép pirosra süljön a hús/.

    A rizst az utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, kevés olajon a kukoricával együtt átkeverjük.

    A megtisztított gombát felszeleteljük, megszórjuk vegetával, borssal és kevés olajon zsírjára sütjük. Készítünk két ek lisztből habarást, amit a főzőtejszínnel hígítunk és besűrítjük vele a gombát.

    A burgonyát hasábra vágjuk, ezután sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük, tepsibe rakjuk, vegetával megszórjuk és a vajat több helyen elosszuk rajta. Sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.

    Tálaláskor a kész ételt zöldségekkel díszíthetjük.

    Tipp:

    Lehet ízlés szerint más fűszereket használni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá