Sütőzacskóban sült csirkecomb körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 12 csirkecomb
  • 25 dkg előfőzött jázmin rizs
  • 1 doboz csemegekukorica /konzerv/
  • kb 1 kg burgonya
  • 0,5 kg gomba
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • vegeta
  • majoránna
  • sült csirke fűszersó
  • csípős sült csirke pác
  • 15 dkg vaj
  • kb 0,5 dl étolaj

Elkészítése:

A csirkecombot enyhén megsózzuk, tetszés szerint fűszerezzük (vegeta, majoránna, bors, sült csirke fűszersó, pác) ,majd ráreszeljük a fokhagymát.

Foguk egy sütőzacskót, teszünk bele egy-két ek étolajat és a fűszerezett húst, majd bekötjük a végét mielőtt a sütőbe tesszük. Bökdössük meg egy pár helyen tűvel a zacskót és 200-220 fokon kb 30 percig süssük /Én a vége felé szétvágtam a zacskót, hogy szép pirosra süljön a hús/.

A rizst az utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, kevés olajon a kukoricával együtt átkeverjük.

A megtisztított gombát felszeleteljük, megszórjuk vegetával, borssal és kevés olajon zsírjára sütjük. Készítünk két ek lisztből habarást, amit a főzőtejszínnel hígítunk és besűrítjük vele a gombát.

A burgonyát hasábra vágjuk, ezután sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük, tepsibe rakjuk, vegetával megszórjuk és a vajat több helyen elosszuk rajta. Sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a kész ételt zöldségekkel díszíthetjük.

Tipp:

Lehet ízlés szerint más fűszereket használni.