Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült kacsacomb és mell recept

Sült kacsacomb és mell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kacsamell
    • 4 kacsacomb
    • 2 vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 2 tk majoránna
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk borsikafű
    • 2 dl száraz fehérbor
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A sülthöz két kacsatest combját és mellét használom, a többi részéből kacsahúsleves készült, ami másnap tovább alakult ludaskásának.

    A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.

    A combot és a mellet sóval bedörzsölöm, a húsos felét beszórom az összekevert fűszerekkel, és 30 percre hűtőbe teszem.
    Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat. Elhelyezem rajta a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom, majd a fóliát eltávolítom, és még 15 percig sütöm.

    Párolt káposztával és főtt, vagy sült krumplival tálalom.

    A sült kacsacomb és mell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 261 kcal
    Fehérje: 21 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá