Sült kacsacomb és mell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 kacsamell
  • 4 kacsacomb
  • 2 vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk majoránna
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk borsikafű
  • 2 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A sülthöz két kacsatest combját és mellét használom, a többi részéből kacsahúsleves készült, ami másnap tovább alakult ludaskásának.

A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.

A combot és a mellet sóval bedörzsölöm, a húsos felét beszórom az összekevert fűszerekkel, és 30 percre hűtőbe teszem.
Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat. Elhelyezem rajta a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom, majd a fóliát eltávolítom, és még 15 percig sütöm.

Párolt káposztával és főtt, vagy sült krumplival tálalom.